Flodaträffen

Inbjudan Armborstskyttetävling/Träff i Flodafors, Historiskt Armborstskytte Plats Flodafors jaktskyttebana mellan Katrineholm och Flen GPS-koordinater till jaktskyttebanan i Flodafors är : N 59°05′28″ E 16°21′39″ Tid Söndagen 4 September anno 2011
Tävlingsstart kl 11.00. Klart ca 16-17.00
Tävlingsregler enligt SAUs ”Regler för Historiskt Armborstskytte”. Se www.benet.se/sau/
Gemensam klass för samtliga historiska skyttar enligt nedan.

• Samtliga deltagare skjuter 3 pilar under 6 omgångar på 30 m avstånd.


Totalt 18 pilar. Maximalt 180 poäng.
Fitas tioringade 80 cm tavla.
Tid för 1 Skjutomgång om 3 pilar är 5 minuter.
Tävlingsavgift 100 kr betalas på plats.


Därefter en Papegojskyttetävling på svenskt vis där egna armborst/pilar används för att skjuta på en ca 50 cm hög träpapegoja uppsatt på en 3 m stång. Avstånd 40 m. Skjutvall av sand bakom stoppar pilarna. Vid träff kan pilen gå sönder.

Papegojskyttetävling svenskt vis:
Samtliga skyttar på gemensam skyttelinje avfyrar i tur och ordning varsin pil. De som missar går av skyttelinjen och de som träffar står kvar och avfyrar en pil nästföljande omgång. Vid alla bom eller alla träff står alla kvar och fortsätter att i gemensamma omgångar skjuta tills en skytt återstår som segrare och blir papegojkung och erhåller likt förra året som vandringspris halsbandet ”den Gyllene Papegojan” att sätta runt halsen.

Papegojskytte på Tyskt vis:
Med klubbarmborstet skjutes trubbiga pilar på en träpapegoja på stång. De bitar som slås loss är poängsatta och vinnare är den som fått ner bitar med flest poäng på. Den som träffar och slår loss hjärtat blir Hjärtekung af Floda ).

Nytt och mycket spännande för i år är armborstskytte på löpande älg på älgskyttebanan! 2 skott var o givetvis får vinnaren priset ”Den Gyllene älgen” ! 30 m avstånd.

Mat och dryck medtages för eget bruk. Grill finnes samt partytält om det blir regn.

Medeltida klädsel som passar till respektive armborst premieras men är inte ett måste (denna gång heller).

Vid frågor kontakta Patrik Westman 0733-372254 eller e-post info@sodermanlandsarmborstskyttar.se Ingen föranmälan. Bara o komma med ev. armborst, knytismat o glatt humör !

Väl mött//Södermanlands Armborstskyttar