Gutars crossbow open

Gutars Bågskyttars Crossbow Open Välkomna att delta i, eller beskåda vår öppna armborsttävling. Samling, inskrivning och vapenkontroll kl. 16.30 tornerspelsarenan. Starttid kl. 17.00.

Tävlingsronden R90s/80 består av en rankingomgång och en finalskjutningsomgång man mot man. From 2014 går alla skyttar vidare till finalomgång!

Grundomgången består av 6 pilar (6-pilsserier) på vardera 20m, 30m och 40m.

Till finalomgången rankas skyttarna utifrån resultatet i grundomgången. Ettan möter den som kommit sist, tvåan möter den som kommit näst sist osv. Vinnarna från varje match går vidare till nästa omgång och till sist är bara de fyra bästa kvar och kämpar om medaljerna. Varje match avgörs med 6 pilar från 30m. Målet är en 80 cm femringad tavla (1-5p). X är lika med X-femma vilket innebär 10:an på en 10-ringad tavla. En penningpung delas ut till de tre främsta skyttarna och ett vandringspris till den bästa armborstskytten.

För regler hänvisas till SAU www.armborstunionen.se §1 OBS! tävlingen är bara öppen för medeltida skyttar och medeltida klädsel skall användas vid skjutning.

Startavgift 3 guldpengar (30 kronor)

info www.gutarsbagskyttar.se
Var: Tornerspelsarenan
Arrangör: Gutars Bågskyttar